16. desember 2012

Jul

I år hadde jeg bestemt meg for en ting: Adventstiden og Julen skal Nytes!

Med det i bakhodet begynte jeg julegaveshoppingen allerede i September da jeg var på ferie med Mamma&Pappa. Før desember var jeg ferdig med alle julegavene jeg skulle kjøpe, det var rett og slett deilig og avslappende å kunne kjøpe julegaver uten lange køer og kaos i butikkene!

Pyntingen i huset gjorde jeg noen dager på forskudd i år siden vi skulle i bryllup 1.Desember og jeg med stor sannsynlighet kom til å være ganske gåen 2.Desember som jo var 1.Søndag i advent.

Bakingen har jeg tatt med stor ro, siden jeg prøver å kutte ut sukker igjen (etter perioden på sykehus der jeg ikke var så streng) har jeg kun laget 1 slag julekaker, kokosmakroner.
Men, jeg har laget litt konfekt, sukkerfri bounty og ikke sukkerfrie sjokoladetrøfler som skal gis vekk i gave! I år tok jeg trøffellagingen til et nytt nivå, det ble flere smaker og mye forskjellig pynt!

Siden gavene var kjøpt inn og pynten oppe før desember har jeg hatt god tid til å pakke inn og pynte gavene, lage og skrive julekort og rett og slett nyte disse fine adventsdagene. Julestemningen mangler ikke, her er det nemlig flust med snø ute!

På onsdag var meg og Øystein i byen for å feire at han nå har tatt sin siste eksamen før han får lærer status, og vi fikk endelig sett Lysshowet på torget i Kristiansand. Gjett om vi fikk julestemning da! Snøværet, juletrærne og alle lysene var gode virkemidler de også!

Håper det er flere enn meg som greier å nyte tiden før jul, er det ikke det som egentlig er poenget? At vi kan kose oss sammen og tenke på den fine gaven vi fikk den julaften for et par tusen år siden?

God 3.Søndag i Advent!


Deilig med fyr i peisen! 
1, 2, 3. søndag i Advent

Snømannen Kalle er på plass

Øysteins Julekalender og litt av årets gaver.

Julegaveinnpakning hos Mamma

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar