7. desember 2011

Sjokoladetrøfler

Til jul i fjor lagde jeg sjokoladetrøfler for første gang og de ble skikkelig vellykket! I år måtte jeg jo lage mer og de ble like gode!

Oppskriften er kjempe enkel: 2deler sjokolade, 1 del fløte.
Kok opp fløten, ta kjelen av platen og ha i sjokoladen. Jeg satt kjelen i vannbad etterpå for at sjokoladen skulle smelte helt!
Hvis man vil kan man tilsette likør, jordbær/bringebærpuré, hakkede nøtter...det du liker best!

Så har man 2 alternativer:

1. Kjøp silikonformer/engangsformer og hell sjokoladen oppi

2. Sett kjelen i kjøleskapet en liten stund til den er fast nok til å rulle kuler. De ferdige kulene kan rulles i kakao, melis, dyppes i hvit sjokolade osv.

Sjokoladen må oppbevares kaldt!

Nyt!


Pakk inn trøflene i cellofan og de blir en kjempefin gave!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar