Min venninne Karoline var flink læremester og vi lagde masse gode drops!
Vi fikk også besøk av de nylig hjemkomne australiafarerne, Therese, Peter og Trine. Plutselig var hele gjengen involvert i dropsfabrikken!
De selger materialsett på Panduro, klikk her for å komme til Panduros nettside der man kan kjøpe materialsettet.
Grunnoppskriften for å lage drops er ganske enkel:
1 dl vann
450g sukker
125g druesukker
Hell alle ingrediensene i en gryte i rekkefølgen etter oppskriften. Sett platen på fullt og kok til termometeret viser 162 grader.
Hell massen på teflonmatten og la den kjøle seg ned. Når den begynner å bli stiv i kantene tilsettes farge og eventuelt sitronsyre/smak i pulverform.
Vent med å tilsett smak i form av oljer så lenge som mulig.
Dropsmassen til avkjøring |
Klipp så pølsene til ønsket størrelse.
Klipping av drops |
Dropsene må først avkjøles på fat (dropsene bør ikke berøre hverandre da det ikke er så enkelt å skille de etterpå), før man legger de i skåler og avkjøler videre i kjøleskap.
Det finnes et pulver man kan ha på dropsene som skal hindre at de klistrer seg til hverandre (kommer ikke på hva det heter).
Avkjøling på fat på kjøkkenbenken. |
Vi oppbevarer dropsene i kjøleskapet slik at de ikke skal smelte og bli klissete!
Vi lagde 5 forskjellige smaker:
Eple
Sitron
Tyrkisk Pepper (brukte bare 0,5ss pepper, men de ble sterke nok)
Cola
Bringebær
Oppskrifter på smak følger med i materialsettet, men jeg fant mange på et raskt googlesøk.
Tips: Ikke kjøp druesukkeret hos panduro, det er MYE billigere å kjøpe det i en matbutikk, f.eks ultra eller Meny!
Lykke til!
Karoline, eksperten på dropskoking! |
Søstrene Tufteland |
Hele gjengen (-han bak kamera) |
Det er alltid gøy med masse folk rundt kjøkkenbenken! |
Guttene tok seg en svingom til julemusikken! |
hel melis på plata før dere begynner å klippe opp dropsen så klisser den seg ikke!
SvarSlett