22. februar 2011

Blomkål og brokkoli Sufflé

Dette er en grei og veldig god middag.

Oppskrift:

400g brokkoli
400g blomkål
200 g skinke

Sett ovnen på 200 grader.
Kok grønnsakene lett i saltet vann, du trenger ikke koke de helt ferdig. Hell av kraften og ta vare på noe, den skal brukes i sausen. Hell Grønnsakene i en ildfast form. Kutt opp skinke og ha det over grønnsakene.
Kan godt bruke kokt skinke, skinke på boks, stekt bacon, kalkun osv.

Saus:

2 ss smeltet smør
4 ss hvetemel
2,5 dl kraft fra grønnsakene
2,5 dl melk
4 eggeplommer
2 dl revet ost
4 eggehviter

Smelt smør og ha i mel, dette skal skumme. Rør i kraft og melk og la sausen koke i noen minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Trekk kjelen vekk fra platen. Ha i eggeplommer og rør godt. Rør i litt og litt ost så den smelter og blandes godt i sausen.

Stivpisk eggehvitene og bland de forsiktig sammen med resten av sausen.


Hell sausen over grønnsaker og skinke. Kan gjerne ha litt ost på toppen også.
Stekes ca midt i ovnen i ca 30 min. Hvis suflléen blir litt mørk før den er ferdig stekt, legg et bakepapir på toppen.




Husk: Denne retten synker sammen hvis den står for lenge. Gjestene skal vente på maten, ikke omvendt.
Serveres med kokte poteter!

Vel bekomme!

4 kommentarer:

  1. Denne var kjempegod :)

    Må gjerne legge ut flere oppskrifter.

    Mamsen.

    SvarSlett
  2. Vår middag i morgen :) (vet jeg har sagt det noen ganger, men har alltid blitt andre planer ;)) men i morgen! hehe ;)

    SvarSlett
  3. Mamma: kommer nok flere oppskrifter etterhvert!
    Silje: ble det suffle denne gangen da?hehe

    SvarSlett
  4. Nå står den i ovnen :) :) Lukter godt!

    SvarSlett