Oppskrift:
400g brokkoli
400g blomkål
200 g skinke
Sett ovnen på 200 grader.
Kok grønnsakene lett i saltet vann, du trenger ikke koke de helt ferdig. Hell av kraften og ta vare på noe, den skal brukes i sausen. Hell Grønnsakene i en ildfast form. Kutt opp skinke og ha det over grønnsakene.
Kan godt bruke kokt skinke, skinke på boks, stekt bacon, kalkun osv.
Saus:
2 ss smeltet smør
4 ss hvetemel
2,5 dl kraft fra grønnsakene
2,5 dl melk
4 eggeplommer
2 dl revet ost
4 eggehviter
Smelt smør og ha i mel, dette skal skumme. Rør i kraft og melk og la sausen koke i noen minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
Trekk kjelen vekk fra platen. Ha i eggeplommer og rør godt. Rør i litt og litt ost så den smelter og blandes godt i sausen.
Stivpisk eggehvitene og bland de forsiktig sammen med resten av sausen.
Hell sausen over grønnsaker og skinke. Kan gjerne ha litt ost på toppen også.
Stekes ca midt i ovnen i ca 30 min. Hvis suflléen blir litt mørk før den er ferdig stekt, legg et bakepapir på toppen.
Husk: Denne retten synker sammen hvis den står for lenge. Gjestene skal vente på maten, ikke omvendt.
Serveres med kokte poteter!
Vel bekomme!
Denne var kjempegod :)
SvarSlettMå gjerne legge ut flere oppskrifter.
Mamsen.
Vår middag i morgen :) (vet jeg har sagt det noen ganger, men har alltid blitt andre planer ;)) men i morgen! hehe ;)
SvarSlettMamma: kommer nok flere oppskrifter etterhvert!
SvarSlettSilje: ble det suffle denne gangen da?hehe
Nå står den i ovnen :) :) Lukter godt!
SvarSlett