7. februar 2013

Hjemmelaget Frokostblanding /Musli

Til jul fikk jeg boken Mat med Mer skrevet av Berit Nordstrand. Den første oppskriften jeg testet ut var hjemmelaget frokostblanding, og den ble en stor hit her i huset!

Frokostblanding:

250 g havregryn
100 g hasselnøtter
50 g mandler
1,5 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
6 ss honning
3 ss olivenolje
litt eplejuice

Hakk mandlene, solsikkefrøene og sesamfrøene grovt. Jeg kjører først mandlene i en blender, tar de ut og har i havregryn, sesamfrø og solsikkefrø og kjører det litt. Så blandes alt med olje og honning. Jeg har også valgt å tilsette litt eplejuice da jeg synes det var lettere å få blandet alt skikkelig.

Strykes ut på 2 stekebrett som stekes på 140 grader varmluft i ca 30min til blandingen er gyllenbrun. Rør hvert 7 minutt.

Oppbevares i luftett glasskrukke/boks.

Velbekomme!


2 kommentarer:

  1. Tenkte jeg skulle prøve meg på denne i dag:-)
    Ser knall god ut!
    Vet du om det blir samme nytten med kun mandler, eller er hasselnøttene viktige?

    Klem fra Marte.

    SvarSlett
  2. Det er veldig enkelt å gå inn her og så treffer jeg kornblandings-oppskriften på første side, bruker den ganske flittig, men skal du ikke snart oppdatere?;-)

    SvarSlett