4. februar 2012

Miljøvennlige tips #2

Jeg leste en artikkel på bt.no i dag om noen studenter som ikke kjøper mat selv, men som "finner" all maten i søppelspannene til matbutikkene.

Grunnen til at de gjør dette er at det kastes ufattelig mye brukbar mat. 300 000tonn nyttbar mat kastes årlig, og det bare i lille Norge! Det er rett og slett sykt å tenke på!

Nå vil ikke jeg oppfordre alle til å gå og grave i søppelspann for det er mye vi kan gjøre i vårt eget hjem.
En av grunnene til at vi setter opp ukesmeny er for å unngå å kaste mat. Vi kaster faktisk veldig lite mat som er spiselig, og heller ikke mye mat som er blitt dårlig!

Hvis man planlegger godt og oppbevarer maten riktig slipper man å kaste mat.
Et tips som også er økonomisk er å se etter produkter som er satt ned i pris pga dato i din nærbutikk. Har de ikke en slik ordning så spør om de ikke kan begynne med det! Vi har hatt mange gode biffmiddager på grunn av dette og har samtidig sørget for at maten ikke blir kastet!

Jeg oppfordrer deg til å bli mer bevisst på dette og ikke bidra til at mer brukbar mat blir kastet!

PS! Hvis du vil lese artikkelen jeg snakket om, klikk her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar