24. mars 2012

Boktips!

Som du kanskje har fått med deg har jeg nettop lagt ut 4 bokanmeldelser. 3 av disse har jeg lest den siste måneden, 2 av de på den siste uken!
Jeg har jo som nyttårsforsett å lese en bok i måneden, der er jeg up to date og hvis det fortsetter slik som dette blir del vel nærmere 1 i uken! hehe

Nei, det spørs vel om jeg kommer over en like bra serie som The Hunger Games med det første, hvis du har noen tips vil jeg gjerne høre!

Et tips jeg har til deg, har ikke noe med hvilke bøker du bør lese, men heller om hvordan du kan få tak i billige bøker!

I Norge er det ofte dyrt med bøker, spesielt med en gang de er nye. Hardback bøker ser fine ut i bokhyllen, men er ganske mye dyrere enn pocket bøker! Det kan også lønne seg å følge med på salg, de siste årene har Mamut salget dukket opp, der har de alltid veldig gode tilbud.

Et annet tips er amazon.com. Ikke alle selgerne shipper til Norge, men veldig mange gjør. Her får man kjøpt nye og brukte bøker (som oftest i veldig god stand) til en mye billigere penge enn i Norge. Jeg har nettop bestilt 3. boken i The Hunger Games serien, og jeg har betalt under 200 kroner for alle 3 bøkene!
Det som er greit med å bestille bøker fra utlandet er at man slipper å tenke på tollgrensen på 200 kroner, det er nemlig ikke toll på bøker!
Den eneste ulempen for noen er at man ikke finner bøker på norsk. Dette bryr ikke jeg meg om, for jeg har erfart at de fleste bøker er best på originalspråket, og veldig mange av bøkene jeg leser er oprinnelig skrevet på engelsk! I tillegg så får man jo veldig god trening i engelskkunskapene, og engelsk er et bredere språk enn det norske!

Så, om du er en lesehest som meg, opprett en konto på amazon og kjøp bøker til røverpriser!

Her er noen anbefalinger hvis du ikke vet hva du skal kjøpe:

- The Hunger Games
- The Forgotten Garden av Kate Morton
- The Time Travelers Wife av Audrey Niffenegger (Myyye bedre som bok enn film)
- Shantaram av Greg Roberts
- The Help av Catryn Stockett
- The Secret Life of Bees av Sue Monk Kidd
- Reedeming Love av Francine Rivers
- Twilight serien (jeg vet, jeg er litt fjortis som har lest disse, men de er faktisk veldig godt skrevet!)

Catching Fire

Dette er bok to i triologien skrevet av Suzanne Collins.

I frykt for å avsløre noe for de som enda ikke har lest The Hunger Games vil jeg bare henvise til bokanmeldelse av den første boken, den finner du her. 

Denne boken fikk jeg i posten og leste den ferdig på samme dag! Det sier vel egentlig ganske mye! 400 sider var lest i en fei, absolutt like bra som bok 1.

Anbefales på det sterkeste!


The Hunger Games

Jeg er virkelig blitt bitt av basillen, denne boken skrevet av Suzanne Collins er fantastisk!

The hunger games er første bok i en triologi. Boken finner sted i fremtiden og handler om 16år gamle Katniss Everdeen som bor i district 12. Hvert år holdes noe som kalles "The Hunger Games", en konkurranse for å minne innbyggerne på at opprør aldri nytter. En jente og en gutt fra hver av de 12 distriktene blir valgt ut til å kjempe mot hverandre, den siste som er igjen i live vinner konkurransen.
Livet til Katniss er preget av fattigdom, sult og et totalitært samfunn der ingen egentlig lever fritt.

Boken er lettlest, men utrolig godt skrevet. Den trollbandt meg og de siste 300 sidene greide jeg nesten ikke å legge fra meg boken. Dette er sånne typer bøker man går og tenker på i lange tider! Jeg er egentlig ikke spesielt fan av futuristiske/science fiction sjangeren, men jeg er glad jeg hørte på en annen bokanmeldelse som sa at dette er bøker som fanger en!

Les, les, les!
Anbefalest på det sterkeste! Er du ungdom eller voksen spiller ingen rolle, disse bøkene drar deg inn i sin verden uansett!




The Distant Hours

Dette er den tredje boken skrevet at forfatteren Kate Morton. Jeg har lest begge de foregående bøkene, The Forgotten Garden og The House at Riverton(velg "bøker" i ettiketter så finner du de andre omtalene).

Boken handler om Edie, som oppdager hemmeligheter i morens fortid. Tilfeldigheter fører henne til Wilderhurst Castle, der moren bodde som flyktning under krigen. Gamle hemmeligheter nøstes opp, og relasjoner knyttes! En god gammeldags romantisk bok som rører litt i hjertet.
Boken er på hele 700 sider, og kan til tider føles litt langtrukken. Det var ikke før siste halvdel at jeg virkelig var fanget av boken og bare måtte lese litt til, og litt til, og litt til.

Er du vant med å lese bøker er dette absolutt en bok du bør lese, er du derimot nybegynner ville jeg nok ikke startet med denne.

Boken anbefales (men ikke helt på det varmeste desverre).




The Forgotten Garden

Dette er en bok jeg leste for rundt ett år siden, men jeg oppdaget nå at jeg har glemt å skrive bokomtale om den!

The Forgotten Garden av Kate Morton er hennes 2 roman som handler om en eldre dame som ankom alene til Australia på et skip når hun var liten. Barnebarnet hennes, Cassandra, arver et hus i England av henne når hun dør, og hun begynner å nøste opp i fortiden til sin Mormor, blant annet ved at hun oppdager en hemmelig hage som ingen egentlig vet hvorfor er skjult!

Boken er vellskrevet som alle bøkene til Kate Morton, men jeg vil si at dette er den beste hun har skrevet.
Jeg har tidligere skrevet om hennes første bok, The House at Riverton som jeg ikke ble fulgt så oppslukt av.
En rød tråd i alle bøkene hennes er at gamle hemmeligheter blir avdekket av yngre familiemedlemmer.

Dette er en bok det er vanskelig å legge fra seg når man først begynner på den!
En koselig og lettlest bok man lett blir glad i!

Anbefales på det varmeste!


21. mars 2012

Våren har kommet til Montclair!

Nå er våren her for fult! Påskeliljene blomstrer, krokusene er allerede ferdig med å blomstre og det spirer både her og der. Trær og busker som har sett helt døde ut kommer til live igjen, hele verden våkner opp på nytt! Noen av dagene føles det ut som at været har bestemt seg for å hoppe over våren og gå rett på sommer, 22 grader 20.Mars er ikke noe vi er vant med! Det er meldt 26 grader i morgen, finfint turvær!

Om noen nå tror jeg er over gjennomsnittet glad i våren, så har de helt rett! Da meg og Øystein gikk tur en dag snakket vi om årstidene, jeg som gledet meg som en unge fordi våren snart var her og Øystein som syns den friske luften minnet han om høsten som er hans favoritt årstid. Da måtte jo jeg konkludere med at han likte årstiden da alt dør og blir grått mens jeg liker årstiden da alt våkner til liv og solen varmer mer og mer! Hehe

Vi merket godt at våren hadde tatt noen syvmilssteg da vi var på tur til Washington og Philadelphia. Spesielt i Washington var våren allerede godt i gang sammenlignet med her.
Men, da vi kom hjem oppdaget jeg at det ene treet i hagen som hadde hatt så fine og store pusekatter egentlig var et Magnoliatre, pusekattene hadde nå blitt til nydelige blomsterknopper! Og siden vi kom hjem på lørdag har nesten alle knoppene blomstret! Fantastisk!

Jeg har bestemt at vi skal ha Magnoliatre i hagen hjemme i Norge, mamma ble passe misunnelig da jeg sa at vi hadde ett her i hagen. Så til ære for min mamma kommer her et bilde av det nydelige treet.

Er det ikke fint!


Siden våren har kommet og minusgradene dratt sin vei kriblet det i fingrene etter å pakke vekk vinterklærne. Så nå er en av koffertene våre stappet med ull og tykke jakker! Men, så ville jeg hedre mine trofaste tjenere som har varmet meg siden vi kom hit til Usa, mine elskede selbuvanter. Tusen takk Mommor for den fineste julegaven jeg fikk! 

Litt norsk kultur måtte jo få være med!

Da jeg gikk på tur til postkontoret sammen med Øystein fikk vi øye på et veldig fint hus med en heller unormal farge. Jeg tenkte med en gang på min niese Anna som er en liten prinsesse og bare måtte ta et bilde av huset for å vise henne. Tror du hadde likt å bo i et sånt hus, eller hva Anna Madammen?


Om 2 uker er vi allerede halveis i oppholdet her, tiden har gått fortere enn jeg forventet! Jeg har nå gått på tur 55 dager på rad og synes det funker veldig bra! Sukkerstoppen går det også fint med, jeg har faktisk funnet både godteri og is uten sukker (skal bare nytes i helgene!). Øystein er sprek denne uken og har/skal sykle t/r universitetet mandag-fredag (5,5 km hver vei). Vi har allerede snakket om å sykle til jobb/skole når vi kommer hjem igjen, vi har ikke råd til å kjøpe bil med en gang, og da er det jo like greit å få litt gratis trim og bruke syklene vi kjøpte i fjor! Øystein har også bestemt seg for å ta med seg sykkelen han fikk her hjem til Norge, så da bør han bruke den også!

Ellers ser vi frem til en rolig helg, kanskje med et kinobesøk. Neste helg kommer Øysteins onkel og familie på besøk så da blir det noen dager i New York sammen med de, vi gleder oss!

Fortsatt god uke/helg! 




7. mars 2012

...og det går opp og det går ned

Det gjør desverre det fortsatt. De to siste ukene har vært tøffe, men nå ser jeg litt lys i enden av tunnellen.
Denne nedturen var ekstra ille, psyken min fikk seg en skikkelig trøkk. Og da er det ikke lett å holde humøret oppe, all positivitet forsvinner og man sitter der med en mørk og tung sky presset ned over hodet!

Heldigvis har jeg en god ektemann og en veldig forståelsesfull mamma som hjalp meg gjennom de tyngste dagene. Jeg er heldig!

Nå ser jeg frem til Øysteins ferie i neste uke, vi skal nemlig ut å reise. Hvis du har fulgt mer her en stund er det nok en ting du har fått med deg, og det er at jeg ELSKER å reise! Det er vel grunnen til at vi er her i USA i utgangspunktet!

Men nå må jeg se å få begynt på min neste bok, jeg henger litt etter på nyttårsforsettet mitt akkurat på det punktet. Jeg har bare lest 1 bok til nå i år, The Distant Hours av Kate Morton. Bokanmeldelse kommer!

Nå skal jeg begynne på The hunger games. Har hørt så utrolig mye om den serien, så nå har jeg kanskje litt for høye forventninger. Dere får oppdatering underveis!

Ellers går det relativt bra med nyttårsforsettene, jeg går tur hver dag (bortsett fra en dag i begynnelsen der jeg glemte meg bort), jeg spiser sunnere (har jo kuttet ut sukker), og jeg prøver å nye dagen så mye som mulig, hvertfall de gode dagene!

God helg til dere alle! Skal prøve å gjøre min best mulig, tyvstarter i morgen med Mutemath konsert!!!