12. desember 2011

Dropskoking

I helgen lærte jeg en ny kokkekunst, nemlig dropskoking.
Min venninne Karoline var flink læremester og vi lagde masse gode drops!
Vi fikk også besøk av de nylig hjemkomne australiafarerne, Therese, Peter og Trine. Plutselig var hele gjengen involvert i dropsfabrikken!

De selger materialsett på Panduro, klikk her for å komme til Panduros nettside der man kan kjøpe materialsettet.

Grunnoppskriften for å lage drops er ganske enkel:

1 dl vann
450g sukker
125g druesukker

Hell alle ingrediensene i en gryte i rekkefølgen etter oppskriften. Sett platen på fullt og kok til termometeret viser 162 grader.
Hell massen på teflonmatten og la den kjøle seg ned. Når den begynner å bli stiv i kantene tilsettes farge og eventuelt sitronsyre/smak i pulverform.
Vent med å tilsett smak i form av oljer så lenge som mulig.

Dropsmassen til avkjøring
Når massen begynner å bli seig deles den opp i 4 deler og formes til lange pølser, massen er fremdeles veldig varm, så vær forsiktig!
Klipp så pølsene til ønsket størrelse.

Klipping av drops

Dropsene må først avkjøles på fat (dropsene bør ikke berøre hverandre da det ikke er så enkelt å skille de etterpå), før man legger de i skåler og avkjøler videre i kjøleskap.
Det finnes et pulver man kan ha på dropsene som skal hindre at de klistrer seg til hverandre (kommer ikke på hva det heter).
Avkjøling på fat på kjøkkenbenken.

Vi oppbevarer dropsene i kjøleskapet slik at de ikke skal smelte og bli klissete!

Vi lagde 5 forskjellige smaker:

Eple
Sitron
Tyrkisk Pepper  (brukte bare 0,5ss pepper, men de ble sterke nok)
Cola
Bringebær

Oppskrifter på smak følger med i materialsettet, men jeg fant mange på et raskt googlesøk.

Tips: Ikke kjøp druesukkeret hos panduro, det er MYE billigere å kjøpe det i en matbutikk, f.eks ultra eller Meny!

Lykke til!
Karoline, eksperten på dropskoking!




Søstrene Tufteland 
Hele gjengen (-han bak kamera) 

Det er alltid gøy med masse folk rundt kjøkkenbenken! 
Guttene tok seg en svingom til julemusikken!

1 kommentar:

  1. hel melis på plata før dere begynner å klippe opp dropsen så klisser den seg ikke!

    SvarSlett