22. september 2011

Riga, Latvia

Da jeg fant ekstremt billige billetter til Riga var det dit førjulsturen vår gikk i 1. - 4. Desember 2007.

Riga er hovedstaden i Latvia med i underkant av 800 000 innbyggere. Vi fant lett frem der vi ville ved hjelp av et turistkart. Jeg hadde lest meg opp litt på forhånd så vi visste allerede at det fantes et stort marked i Riga, at arkitekturen er veldig bra og at Jurmala ute på kysten var verdt et besøk.

Vi reiste jo på vinteren så været var derreter. Vi opplevde både snø og regn og det var ganske kaldt og surt de dagene vi var der. Dette gjorde sitt til at vi fikk et litt dårlig inntrykk av byen. 


Russiskortodoks Katedral
Pris:

Jeg har desverre mistet all "reise"mail, så eksakte priser har jeg ikke. 
Jeg tror at vi fikk flybillettene til 200 kroner per person t/r Oslo-Riga, tog Kristiansand-Oslo ca 800 , hotell kostet ca 1200, så alt i alt betalte vi ca 2500 kroner for hele turen.
Vi fløy med AirBaltic, et flyselskap med en del billige billetter slik som Ryanair og Norwegian, men man må da betale ekstra for det meste, som f.eks bagasje. 

Hotell:

Vi overnattet på Albert Hotell, et veldig fint, rent og koselig hotell med veldig god mat og sentral plassering! Vi ble overrasket over hvor nytt og fint hotellet var med tanke på prisen vi betalte! I toppetasjen av hotellet ligger baren, veldig koselig å sitte der å se utover Riga på kveldstid! Sjekket prisen for en langweekend i desember, ca 64 euro per natt, og det synes jeg er en ganske bra pris

Marked:

Er man i Riga  man ta en tur på markedet. Største delen er innendørs i store haller. Man kan får kjøpt alt fra ferskt kjøtt, frukt, tøfler, slips til klokker, vesker, klær +++ Vi undersøker alltid om det finnes et marked i den byen vi skal til, det er så gøy å se hva man kan få kjøpt, i tillegg så er prisene så og si alltid veldig lave! Man kan også prute, spesielt hvis man kjøper flere ting hos samme selger! Ellers er shoppingmulighetene i Riga gode, du finner de fleste vanlige kjedebutikkene og en del andre butikker.
Handlegate
Markedet utendørs


Arkitektur/Sentrum:

Vi ble litt skuffet over selve byen, kanskje fordi vi hadde så høye forventninger. Misforstå meg rett, Riga er en veldig fin by men man ser godt hva som er turist delen og hva som er den lokale delen. Første dagen gikk vi feil vei da vi skulle til bykjernen og da fikk vi se en del av det lokale Riga.
Makedet utendørs

















Frihetsmonume

Riga Sentrum






Mat:                  
                                                 
Du kommer ikke til å ha problemer med å finne god mat. Vi spiste nydelig mat på en italiensk restaurant, god og billig biff på hotellet og lunsj på bakeri. Inne på markedet spiste vi noe som minnet om berlinerboller, bare i smultringform. Vi fikk de nystekte og de smakte utsøkt!                                         Prisnivået er veldig behagelig, en middag for to koster ca 150 kroner. 



Jurmala:

times togtur far Riga ligger Jurmala, en sommerby med mange hoteller og lange strender. Det var nesten ikke folk å se da vi var der, men på sommeren er dette et veldig populært sted! Vi tok massasje på et av hotellene og betalte ca 200 kroner for 1 times massasje. 
Togstasjonen i Jurmala
   


















Oppsummering:

Riga er en fin by med code muligheter for billig shopping, spa og restaurantbesøk/barbesøk.
Vi har forelsket oss i Krakow og alle andre europeiske storbyer blir målt opp mot den, desverre nådde ikke Riga så høyt opp.
Jeg kan godt anbefale byen for en billig helgeturm og det kan godt være at vi hadde trivdes bedre hadde vi reist på en litt varmere årstid!

God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar