19. oktober 2010

Opp og nedturer...

I dag har vært en tøff dag.

Helgen var den beste på veldig, veldig lenge! Formen min var ganske bra, og det utnyttet jeg litt for mye.

Min niese Sofia var på overnattingsbesøk fra fredag til lørdag og vi var en tur i byen da jeg hentet henne.
Hun var så trøtt og greide ikke roe seg ned på kvelden, så foreldrene kom innom en tur, rett etterpå kom også mine foreldre på et lite besøk. Heldigvis sovnet hun fint etter litt mat og kos med mammaen og pappaen sin.
Men for min del ble det relativt lite søvn, klokken var blitt alt for sent da jeg sovnet og Sofia våknet klokken seks. Det var nok litt uvant å våkne hjemme hos oss, det var tross alt første gang hun var på overnattingsbesøk!Men vi koste oss sammen, og hun sovnet igjen etter en flaske melk og ny bleie. Da hun våknet en time senere tok jeg henne med inn i sengen til Øystein, der lå vi en stund og koste oss alle tre!
Vi fikk deilig frokost hos mamma, og slappet av resten av formiddagen der. Jeg kjørte henne hjem i to tiden.

Meg og Øystein hadde datenight på lørdag kveld, jeg lagde tysk kebab-brød, saus og marinert lammekjøtt. Vi var begge enige at det smakte skikkelig kebab! Den beste i norge, hehe...
Jeg lagde sitronfromasj med jordbær til dessert og vi koste oss skikkelig. Ble tid til litt playstation spilling og en skikkelig dårlig film.(tragikomisk dårlig)
På søndag lagde Øystein deilig frokost og jeg lagde kjøttkaker til middag. Jeg hadde lagt klar alle ingrediensene til bolledeig fredag kveld, og på søndag ble det tid til å lage de. Jeg ble inspirert av mammas bilder på facebook og lagde bollekrøller for første gang. De ble ganske fine, men litt vel store!

Det var en utrolig deilig følelse å ha laget så mye hjemmelaget mat som smakte godt! Det er egentlig en ting jeg liker å gjøre, men som ikke har stått øverst på prioriteringslisten. (Øystein, jobb, husarbeid, venner...) Men i dag fikk jeg altså svi for det. Tok det rolig i hele går, men det var altså ikke nok.

Jeg våknet tidlig i dag og skulle sitte på med Øystein til jobb, men merket fort at formen ikke akkurat var på topp. Da jeg i tillegg begynte å grine uten noen som helst grunn skjønte jeg egentlig ingenting. Ikke før jeg snakket med mamma og måtte innrømme for meg selv at det nok var en sammenheng med alt jeg gjorde i helgen!
Hadde egentlig planlagt datenight med Øystein i kveld, men den ble litt annerledes enn vi hadde håpet. Men, uansett hvordan ting hadde blitt tror jeg det hadde blitt feil, sånn var bare dagen min!

De siste månedene har jeg vært bitter for alt jeg ikke kan gjøre, og i helgen fikk jeg for noen dager kose meg med å ha "normalt" energinivå igjen.
Den siste uken har faktisk jeg prøvd å snu tankene og være glad for alt jeg fremdeles kan gjøre, og for at jeg fremdeles er såpass "frisk" som jeg er. Det fikk seg en knekk i dag.

Så sånn er min hverdag for tiden, rett og slett veldig ulik dag for dag.

10. oktober 2010

Mathilde!!!




Velkommen til verden lille Mathilde.


Vi er veldig spent på å møte deg, og gleder oss til å bli kjent med deg! Det var litt stas for tante at du er en liten kjapping som greide å komme enda fortere til verden enn det jeg gjorde. Min mamma synes jeg var kjapp med den lille halvtimen på sykehuset før jeg kom ut, men du slo meg søren meg med 20 minutter!!!

Du må hilse masse til mammaen og pappaen din og si at vi gjerne vil komme å besøke deg! Og at du har masse nydelig hår! Vi liker sånt!!

ME

Har lest en del om ME/CFS i helgen og tenkte jeg kunne dele noen linker med dere. Min mor er medlem i ME-foreningen og får mailer med mye interressant lesestoff.


Denne handler om Lightening Process og en ME konferanse i Tromsø:
Trykk her for link
Anbefaler å lese kommentarene til innlegget, mye gode tanker og meninger!


Denne handler om Merete Sparres (Spes. psykiatrisk/psykosomatisk fysioterapi og kommunikolog) møte med ME pasienter.
Trykk her for link

Da jeg leste igjennom dette var det skummelt å kjenne meg igjen i mangen av symptomene som blir beskrevet. Men, jeg har ikke fått bekreftet at jeg har ME, neste utredning er hos psykiatrisk poloklinikk for å bekrefte/avkrefte om jeg er psykisk syk (eller om det er det som forårsaker alle symptomene. Som de har skrevet mye om i den første linken, psyke og kropp henger sammen).

Ha en fortsatt fin helg! Vi har vært avlastere, feiret min Mormor som snart blir 80 år, og blitt tante/onkel til lille Mathilde!

2. oktober 2010

Tur!

Nå er vi i Bergen, i kveld reiser vi til Gdansk med Øysteins bror og hans kone. Vi gleder oss veldig mye alle sammen!

Det gikk plutselig opp for Øystein på onsdag at vi faktisk kunne dra enda tidligere til Bergen siden han hadde bestemt seg for å droppe forelesningene på torsdag og fredag p.g.a en dårlig foreleser. Dette hadde jo jeg selvfølgelig allerede tenkt på, men ville se det an på formen, men siden Øysten hadde så lyst å reise tidligere ville jo jeg også!

Øystein satt i laaang kø hos SAS, og fikk endelig booket om billettene til en flygning i kveldingen på onsdag, vi skulle egentlig dratt fredag formiddag.
Selvfølgelig måtte vi betale bookinggebyr på 300kr per bilett.

To timer før flyet skulle gå ble vi oppringt av widerøe og fikk vite at flyet var kansellert, men vi kunne komme med en flygning som gikk via oslo om en time, det var eneste mulighet for å komme til Bergen den dagen.
Så vi heiv oss i bilen, kom oss ut til flyplassen og satt oss på flyet til Oslo.
Vi forhørte oss med flere personer om det var mulig å få tilbakebetalt de 600 kronene siden vi ikke fikk det vi hadde betalt for, men alle vi snakket med mente det kom til å bli vanskelig siden vi fløy med widerøe og hadde bestilt gjennom SAS. Det er teit at vi skal få problemer fordi SAS bruker widerøe, men vi har sendt en mail og klaget, så få vi se hva de sier. Det er jo SAS som må kreve pengene av widerøe og det er irriterende hvis vi ikke får pengene igjen p.g.a det.

Men vi kom oss nå til Bergen og svigers og koser oss her. Jeg slappet av hele den første dagen her, formen er ganske dårlig for tiden og jeg prøver å hente så mye krefter jeg kan før turen. I går dro vi inn til byen og tok fløybanen i strålende sol. Det er ingenting som slår den fantastiske utsikten over Bergen i sol!
Vi nyter mye mer av Bergen nå som vi ikke bor her, og jeg gleder meg til å dra på ferie hit i årene som kommer. Å gå vidden blir nok et fast innslag i familien Thorsheims ferie!

Svigermor hadde bursdag i går, så da ble det feiring med hele familien. Var utrolig koselig, men i dag er formen helt på bånn, sånn er det når reservetanken ikke vil fylle seg opp!
Håper bare jeg greier å kose meg på tur, at jeg henter frem krefter fra en eller annen plass! Blir nok enda dårligere når jeg kommer hjem igjen, men jeg gleder meg sånn til denne turen og vil virkelig utnytte de få dagene vi har!
Bagene er pakket og klar, så nå gjenstår bare dusjingen. Seinere kommer Øysteins bror og konen hans, da blir de siste forberedelsene gjort før vi kjører til Flesland i nitiden.

Ha en fin helg alle sammen! Jeg skal prøve å nyte den så godt som mulig!