7. februar 2013

Hjemmelaget Frokostblanding /Musli

Til jul fikk jeg boken Mat med Mer skrevet av Berit Nordstrand. Den første oppskriften jeg testet ut var hjemmelaget frokostblanding, og den ble en stor hit her i huset!

Frokostblanding:

250 g havregryn
100 g hasselnøtter
50 g mandler
1,5 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
6 ss honning
3 ss olivenolje
litt eplejuice

Hakk mandlene, solsikkefrøene og sesamfrøene grovt. Jeg kjører først mandlene i en blender, tar de ut og har i havregryn, sesamfrø og solsikkefrø og kjører det litt. Så blandes alt med olje og honning. Jeg har også valgt å tilsette litt eplejuice da jeg synes det var lettere å få blandet alt skikkelig.

Strykes ut på 2 stekebrett som stekes på 140 grader varmluft i ca 30min til blandingen er gyllenbrun. Rør hvert 7 minutt.

Oppbevares i luftett glasskrukke/boks.

Velbekomme!


Hjemmelaget Fajitas

Etter å ha spist knallgode fajitas på Salsa restaurant i Bergen eksperimenterte jeg litt på kjøkkenet for å få til det samme.
Fajitas er veldig enkelt å lage og gir en fin variasjon på den vanlige tacoen.


Lag hjemmelagde tortillalefser og tacokrydder, oppskrift her.

Fajitas:

Til 2 personer:

300g kyllingfilet/Biff
1,5 løk
1,5 paprika
Litt honning
1-2ss tacokrydder
1 rød Chili (kan kuttes ut hvis man ikke liker sterk mat)
Jalapenos (kan også kuttes ut hvis man ikke liker for sterk mat)

Kutt kjøtt og grønnsaker i strimler. Stek først kjøttet litt og ha så i grønnsakene. Smak til med krydder og honning (vi liker fajitasen litt søt).

Hjemmelaget salsa og guacamole er perfekt som tilbehør sammen med litt revet ost og rømme.



Fajitas på restaurant i Krakow

Hjemmelaget Tortillalefser / Tacokrydder

I høst begynte jeg å eksperimentere med hjemmelaget tacokrydder, lefser, salsa og avokadodip. Tacomiddag tar jo vanligvis ikke så lang tid å lage og det går nok litt mer tid til å lage alt fra bunnen av, men FY så godt det blir! Og sunt!

Oppskriften på tacokrydder fant jeg hos Trine, innlegget finner du her.

Tacokrydder:

3 ss Chilipulver
2,5 ts Chiliflak (knuste)
2,5 ts tørket oregano
2 ss spiskummen (ikke det samme som kummin)
2 ss paprikapulver
2,5 ts hvitløkspulver
1,5-2 ss havsalt
2 ts sort pepper/cayennepepper

Blandes og oppbevares i luftett glass/boks.

Oppskriften på lefsene fant jeg her, og etter å ha laget de 2-3 ganger begynner jeg virkelig å få dreisen på de!

Tortillalefser:

4-5 dl hvetemel/grovt mel
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts olje
2-2,5 dl lunkent vann

Bland sammen alle ingrediensene, men hold igjen litt mel og tilsett litt og litt til du får passe konsistens.
La deigen hvile i 20 min.
Del i 6-8 emner, trill til boller og kjevle de så tynn som mulig.
Stekes på litt høy temperatur i tørr panne eller på takke hvis man har det i 1/2-1 min på hver side.

NYT!



Litt dårlig bilde, men har har vi altså hjemmelaget tortilla til høyre!